top of page

6 x positiviteit in coronatijd!

Opgesloten in huis, triest weer, geen mensen om je heen...het is soms moeilijk om NIET depressief te worden in deze tijd. Hoe zorg je dat je hoofd geen negatieve overtoeren maakt en blijf je positief ingesteld? De volgende stappen helpen mij mee:


  1. Begin de dag met een affirmatie Een affirmatie is een positieve zin of een aantal korte zinnen die je tegen jezelf hardop zegt. Op het moment dat je dit zegt, gaat je brein dit geloven. Dus ook al voel je het nog niet, je gaat dit vanzelf voelen als je dit maar iedere ochtend hardop zegt. Bijvoorbeeld: ik ben een mooie, krachtige vrouw en heb vertrouwen in het pad dat voor mij is uitgestippeld. Het kan misschien heel raar op je overkomen maar dit is een methode die bijna bij iedere coaching methode wordt toegepast en dat is niet voor niets....

  2. Kijk geen negatieve nieuwsberichten Veel mensen zitten in hun routine om in de ochtend het nieuws op te zetten of op de telefoon de nieuwsberichten te checken. Sla deze 'verslaving' over. Als het echt belangrijk is dan hoor je het écht wel. Al die negativiteit om je heen heeft invloed op je humeur en instelling.

  3. Houd een dankbaarheidsboekje bij Schrijf iedere dag drie dingen op waar je blij van word. Dit kunnen ook kleine dingen zijn zoals; ik ben blij dat ik een lieve dochter heb die zichzelf kan vermaken, ik ben blij dat vandaag de zon schijnt, ik ben blij dat ik gezond ben.

  4. Je 'moet' niks, wees lief voor jezelf Ga niet teveel in een 'vast' patroon zitten waarbij je van alles moet van jezelf. Hierdoor leg je jezelf allerlei dingen op en word je gefrustreerd als iets niet lukt. Een dagplanning maken is oké, maar wees lief voor jezelf als je niet alles af krijgt. Plan ook eens een dag helemaal niets in en kijk wat er die dag ontstaat.

  5. Maak contact met mensen waar je blij van word Je hebt energiegevers en je hebt energievreters. De energievreters zijn de mensen die vaak klagen, veel praten en niet naar jou luisteren. Je bent dan een klaagmuur en dit kan ontzettend veel energie wegnemen. Je voelt je dan futloos en wellicht neerslachtig als deze persoon weg is of als je hiermee hebt gebeld. Ga voor jezelf na wie dit zijn en kies er zelf voor wanneer je contact met hen hebt (en of je dit nog wel wil). De energiegevers, daar word je blij van als je met hen hebt gesproken, zij luisteren, zijn positief ingesteld en zij geven je juist energie! Dat soort mensen heb je nodig!

  6. Investeer in jezelf Loop je tegen bepaalde belemmeringen aan, houdt iets je tegen of kom je maar niet uit een bepaalde sleur? Vrienden en familie kunnen vaker een luisterend oor zijn, maar je niet altijd even goed advies geven wat bij jou past. Volg een passende workshop, koop een boek wat aansluit bij jouw vraagstelling of plan een afspraak in met een coach. Na deze investering weet je de juiste richting en voel je je bevrijd van je belemmeringen en kun je de draad weer oppakken. Het is de investering meer dan waard!

Hopelijk gaat dit je mee helpen om positief te blijven in deze ontzettend rare tijd. Wees lief voor jezelf en voor elkaar ;)
22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page