top of page

Gezonder en bewuster eten in vijf stap voor stapjes

Je wordt er mee dood gegooid; het ene dieet (of levenswijze hoe het vaker wordt genoemd) beweert nog gezonder én beter te zijn dan de ander. Zuivel past prima in een verantwoorde levensstijl heb ik jaren gedacht. Zuivel? Nee, absoluut niet wordt er in de dieetboeken bij de biologische winkels gepretendeerd (rauwe melk is dan wél weer toegestaan weet ik nu). Je ziet door de bomen het bos niet meer en we zijn qua voeding en vooral de diëten totaal de weg kwijt.


Een aantal jaren geleden ging ik werken bij een Biologische supermarkt en heb ik kennis gemaakt met een geheel andere (biologische) voedingswereld wat mijn interesse zeer wekte. Ik voelde me vaker moe, futloos en rond vier uur kreeg ik altijd een dip. Ik dacht dat dit ‘normaal’ was, maar toch voelde ik me soms fitter of energieker op andere dagen. Ik was er klaar mee en als voedingscoach ging ik ‘mijn eigen dieet’ samen stellen. Ik ging op zoek naar producten die mij energie konden opleveren en stuitte op superfoods die ik nu dagelijks bij mijn voeding meng (chiazaad, lijnzaad, kokosolie, spirulina etc.). Dat had ik een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden, vond ik een beetje te ver van mijn bed show, rare health freaks…


Mijn advies voor een gezondere levensstijl waarbij jij je goed voelt;

1. ontdek de (biologische) gezonde wereld stap voor stap. Maak iedere week kennis met een nieuw product en kijk wat het je oplevert. Welke vitaminen zitten erin? Wat is de meerwaarde van dit product? Hoe voel je je erbij? En natuurlijk; vind je het lekker of hoe kun je het lekkerder maken? Wat heb je eraan om s’ochtends met lange tanden havermout en groene smoothies te drinken wetende dat het gezond is, maar het totaal niet lekker vind. Dat ga je nooit lang volhouden.

2. Zoek sites die je inspireren en meld je aan voor de nieuwsbrief of volg de blogs (zoals m2-lifestyles.com natuurlijk!). Hierin vind je dan producten waar je nog niet eerder van hebt gehoord die je nieuwsgierig maken. Meld je hoogstens aan bij twee sites die je interesseren, anders stroomt je mailbox over van de nieuwsbrieven en zie je door de bomen het bos niet meer.

3. Laat je niet gek maken door allerlei diëten en tegenwerpingen! Het ene dieet is het andere niet. De één spreekt de ander enorm tegen. Geperste jus d’orange is een vitamine bom, maar tevens ook een calorieënbom door de fruitsuikers die erin zitten. Lijnzaad is zeer gezond, gebroken lijnzaad wordt sneller door het lichaam opgenomen maar heeft als nadeel dat de omega 3-vetten voor een groot deel geoxideerd zijn (ook net gelezen in de boodschappencoach). Blijf je kennis verbreden en doe datgene waar jij je goed bij voelt!

4. Experimenteer er op los! Laat je niet ontmoedigen en blijf op zoek gaan naar recepten. Neem wat je zelf lekker vind en verander gerust wat ingrediënten, meestal pakt dat goed uit. Ik ga net zolang door totdat ik dé suikervrije en gezonde cake heb gebakken die iedereen lekker vind, zelfs mijn vriend!

5. Weet wat je eet. Kennis is power en zie voeding als een ‘medicijn’. Waarom kies je voor amandelmelk of gebroken lijnzaad? Wat is de toegevoegde waarde van dit product? Kies je ervoor omdat er veel vitaminen in zitten of dat je er energie van krijgt? Wellicht kies je voor een bepaald product omdat je glucosespiegel gelijk blijft om een ‘sugar’ dip te voorkomen. Weet dus wat je eet en waarom je het in je nieuwe voedingsstijl wilt inbrengen.


Dit is mijn visie op een gezonder leven. Misschien kan ik over een jaar een blog schrijven dat ik mijn ochtend begin met een frisse spinazie smoothie met chlorella en spiriluna! Tegen de tijd dat ik dat lekker ga vinden.... who knows ;)


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page