top of page

SUPERFOOD: Knoflook! 10 Redenen om knoflook dagelijks te gebruiken

Als er één product is dat je iedere dag zou moeten eten, dan is het knoflook. Knoflook is echt UBERgezond. Al jaren wordt deze superfood gebruikt. Oude gezondheidsboeken en tips uit 'grootmoeders-tijd' zweren erbij: bijna tegen iedere kwaal helpt knoflook. Ik probeer het met iedere avondmaaltijd toch zeker 3 á 4 teentjes te verwerken. In een sapje verwerken kan ook, maar dat vind ikzelf niet zo een succes....bij het avondeten smaakt knoflook prima!

Weet je dat knoflook SUPER goed is voor:

1. Goed tegen verkoudheid Knoflook kan je immuunsysteem een boost geven.

2. Het helpt je bloeddruk en cholesterol te verlagen De dosis moet wel behoorlijk hoog zijn. De allicine die nodig is, staat gelijk aan 4 teentjes knoflook per dag. Knoflook kan ook je cholesterol verlagen.

3. Het kan je sportprestaties verbeteren In het oude Griekenland gebruikten atleten al knoflook om hun prestaties tijdens de Olympische Spelen te verbeteren. Knoflook werd in die tijd ook gebruikt tegen vermoeidheid en om en om het werkvermogen van arbeiders te vergroten.

4. Het helpt bij ontgiften Bij een hoge dosis knoflook kunnen de zwavelverbindingen je lichaam beschermen tegen orgaanschade door gif van zware metalen.

5. Helpt tegen muggenbeten Smeer je knoflook direct op je huid, dan heb je minder last van muggenbeten.

6. Goed voor je huid Als je een teentje knoflook wrijft op een wondje dat ontstoken is, dan helpt het om de genezing te versnellen. Ook bij medische aandoeningen, zoals psoriasis, kan het helpen om knoflookolie op de plek te smeren.

7. Haaruitval tegen gaan Als je een teentje knoflook over je hoofdhuid wrijft, kan dat schimmels tegengaan. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en worden haarwortels beter gevoed. Ook als je last van haaruitval hebt door vitaminetekort helpt deze aanpak.

8. Helpt kanker voorkomen Uit onderzoek is gebleken dat knoflook tot wel 60% het risico verkleint op borst-, blaas-, en hersenvlieskanker.

9. Bron van vitaminen en mineralen Knoflook beval zeer weinig calorieën en bevat o.a. voedingsvezels, magnesium, fosfor, kalium, proteïnen, zwavel, Vitamine B, Vitamine C en zink.

10. Voorkomt Alzheimer en Dementie Door de antioxidanten kan knoflook helpen bij het voorkomen van Alzheimer en Dementie.

Als je nu nog niet overtuigd bent, dan weet ik het ook niet meer. Door knoflook mee te bakken bij bijvoorbeeld gehakt of kip, verdwijnt de sterke smaak en geur.


16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page