Veganistisch: Zoete aardappel-paprika soep.

Sinds ik op mezelf woon in Den Haag en een staafmixer in mijn bezit heb ben ik echt dol geworden op het maken van soepjes! Mijn diepvries staat er ondertussen vol mee. Op internet zoek ik geregeld naar nieuwe recepten voor soepen die ik kan combineren met alle restjes die ik in mijn kast heb liggen! Ideaal! Een soep kun je gemakkelijk gebruiken als amuse, voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht is het ideaal! Na een goede kom soep, met wat volkoren brood ernaast, heb ik de volgende paar uur zeker geen honger meer.


De zoete aardappel-paprika soep die ik nu gemaakt heb is één van de soeppareltjes die ik heb gevonden. Zowel mijn ouders als mijn vriendinnen vonden hem enorm lekker en vol van smaak. De hoeveelheid is voor 4 personen. De soep maken duurt ongeveer 30 - 45 minuten - afhankelijk van hoe snel je de groenten kan snijden (ik ben daarin best traag namelijk).


De volgende ingrediënten heb ik gebruikt:

* 2 grote zoete aardappelen (ongeveer 1kg)

* 2 rode paprika

* 2 tenen knoflook

* 1 rode ui

* 150ml kokosmelk

* 2 blokjes groenten bouillon

* 1100ml water

* 1tl gedroogde koriander blad uit een potje

* 1tl cayenne peper uit een potje


Voor de garnering van de soep gebruik ik vaak wat verse koriander of lente-ui. Eventueel kan er ook gebruik worden gemaakt van kleingesneden stukjes paprika voor een extra bite!


Keukenbenodigdheden:

* (grote) Soeppan

* Staafmixer

* Een snijmes om de groenten te snijden

* Een maatbeker om de hoeveelheid water af te meten

* Kommetjes

* Snijplank

* Een vork


bereidingswijze:

stap 1: Was (en schil) de zoete aardappel en paprika grondig onder de kraan en snijd deze daarna in kleine blokjes en zet het even apart in een kommetje. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflookteentjes klein.


Stap 2: Zet een soeppan op een middelgroot vuur met een scheutje olie. Bij voorkeur gebruik ik olijfolie. Wanneer de olie een beetje warm is voeg je de ui en de knoflook toe. Let op, in een soeppan kan het enorm snel gaan waardoor je ingrediënten kunnen verbranden (in mijn ervaring in ieder geval).