top of page

Verkoudheid, hooikoorts, droge huid - pilletje of plant?


Wanneer je last hebt van een verkoudheid, hooikoorts, droge huid, probeer dan eens een natuurlijk product uit in plaats van een pilletje of middeltje van de reguliere apotheek. Beter voor je lichaam en in veel gevallen beter voor je portemonnee. Soms kan een oplossing heel simpel zijn voor een vervelende klacht of kwaal.


Onze voorouders gebruikten etherische olie en geneeskrachtige kruiden bij het uitoefenen van rituelen en om kwade geesten te verjagen. Maar ook voor de behandeling van ziektes. Het zegt wel dat het gebruik van een etherische olie of plant een natuurlijk, gezond en goedkoop geneesmiddel kan zijn. 'Etherisch' klinkt best fancy maar betekent niet minder dan ‘vluchtig’ of ‘snel vervliegend’.


Etherische olie wordt onttrokken aan verschillende planten, bloemen, kruiden en fruitsoorten en heeft daarom ook héél veel verschillende geuren. Elke geur met een eigen, specifiek effect op het lichaam en de geest. Een etherische olie kan wel 100 verschillende eigenschappen bevatten die effect hebben op lichaam en geest.


Heb je last van stress en grote behoefte aan ontspanning? Dan zijn lavendel en sinaasappel een uitkomst; ze hebben beiden een rustgevende en ontspannende werking. Perfect om te gebruiken in bijvoorbeeld de slaapkamer, of juist op kantoor.


Munt en citroen bevorderen het geheugen en zijn dus perfecte geuren om je mee te omringen op het moment dat je aan het studeren bent.


Verkouden en benauwd? Eucalyptus of tea tree zijn frisse en luchtige geuren die de neus weer openen en het ademhalen makkelijker maken.


Irritante insecten in huis? Geuren zoals lemongrass zijn perfect zijn als je last hebt van vliegen, muggen of zilvervisjes. Insecten hebben een hekel aan deze geur en denken wel twee keer na voordat ze jouw huis komen bestormen.


Vitamine C remt de aanmaak van histamine af. Histamine draagt bij aan het ontstaan van hooikoortssymptomen zoals een lopende neus en tranende ogen. Ook de etherische olie Rozemarijn helpt hiertegen


Voor een droge huid, smeer ik zelf pure Castor olie voor het slapen gaan op mijn huid. Echt een hydra boost voor mijn gezicht. De volgende ochtend merk je direct verschil.


Het is ontzettend jammer dat reguliere huisartsen en doctoren geen opleiding krijgen in de geneeskrachtige werking van de natuur zoals voeding en oliën. Op het moment dat er meer wetenschappelijk onderzoek gedaan zou worden van de natuurlijke werking van planten en voeding, zou hier voor de farmaceutische industrie veel te weinig aan te verdienen zijn. Uiteraard zijn er medicijnen die mensen helpen en de gezondheid verbeteren, maar er is zeker ook een deel op te lossen via een ‘natuurlijke’ oplossing. En deze keuze maken wij als persoon zelf, daar hebben we geen huisarts voor nodig.


22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page